İşte Çorlu Online Kariyer Sistemine Hoşgeldiniz

"Girişimci İş Fikri Geliştirme Kamu ve Özel Sektör Destekleri Paneli" Namık Kemal Üniversitesi´nde Gerçekleşti

Düzenlenme Tarihi: 04.12.2015

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (Çorlu TSO) TOBB Tekirdağ İl Genç Girişimciler Kurulu (GGK) Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ( NKÜ) ve Çorlu Mühendislik Fakültesinin iş birliğinde düzenlenen "Girişimci İş Fikri Geliştirme Kamu ve Özel Sektör Destekleri Paneli" 3 Aralık 2015 Perşembe günü gerçekleşti.

Sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki oturum şeklinde düzenlenen panelin ilk kısmı Tekirdağ NKÜ Rektörlük Binası Konferans Salonu'nda ikinci kısmı ise NKÜ Çorlu Mühendislik Fakültesi'nde gerçekleşti.

Panele; NKÜ Fen Edebiyat Fakültesi adına Yrd. Doç. Dr. İbrahim İsmet Öztürk, NKÜ Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Lokman Hakan Tecer, TOBB Tekirdağ İl Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Hülya Perin, Başkan Yardımcısı Raif Karaca, Genç Girişimciler Kurulu Üyeleri; Sezcan Meriç, Emrah Kılavuz ve Genç Girişimciler Üyesi Ahmet Söğüt katılımda bulundular.

TOBB TEKİRDAĞ İL GENÇ GİRİŞİMCİLER KURULU BAŞKANI HÜLYA PERİN; AMACIMIZ GİRİŞİMCİLİĞİN GENÇLER ARASINDA GELİŞMESİNE ÖNCÜLÜK ETMEKTİR

Panelin açılış konuşmasını gerçekleştiren TOBB Tekirdağ İl Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Hülya Perin; "Genç Girişimciler Kurulu, genç girişimcilere eğitim, kapasite geliştirme desteği ile girişimci fikirlerini hayata geçirmelerinde destek sağlamak amacıyla kurulmuştur. Ülkemizdeki genç girişimci potansiyelinin nicelik ve nitelik bakımından geliştirilmesi ve daha donanımlı hale getirilmesi amacıyla politika belirlemek ve girişimcilik kültürünün gençler arasında gelişmesine öncülük etmek temel hedeflerdir. Bugün itibariyle 81 ilimizde İl GGK oluşturulmuştur. Çalışmalar ülke genelinde devam etmektedir. Bugün bize eşlik eden ve sunumuyla destek veren Sayın Doç. Dr.Ercan Arıcan hocamıza teşekkürlerimi sunuyorum" ifadelerini kullandı.

İstanbul Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü'nden Doç. Dr. Ercan Arıcan'ın sunumlarıyla gerçekleşen panelde; Girişimcilik, İş fırsatları yaratma, Ortak hareket edebilme, var olan mevcut bir teknolojiyi geliştirerek yeni bir ürün ortaya çıkartma, mikrobiyolojiyi kullanma, Türkiye'de ki girişimci destekleme firmaları ve bunların vereceği destekler konularında katılımcılara bilgiler verildi.

Soru ve cevap şeklinde tamamlanan panelin sonunda Doç. Dr. Ercan Arıcan'a plaket takdim edildi.