Trakya Ticaret ve Sanayi Odaları´nın Gıda Komiteleri, Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası´nda Buluştu
Düzenlenme Tarihi: 27.11.2015
Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (Çorlu TSO) Meclis Üyesi ve 8. Meslek Komite Üyesi Engin Adıgüzeloğlu, 8. Meslek Komite Başkanı Aykan Tanrıverdi, 8. Meslek Komite Üyeleri; Tamer Esen ve Zafer Tunalı 26 Kasım 2015 Perşembe günü Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (Kırklareli TSO) tarafından düzenlenen "Trakya Ticaret ve Sanayi Odaları Gıda Meslek Komiteleri Büyük Buluşması" toplantısına katıldılar.
Kırklareli TSO Meclis Başkan Yardımcısı Şevket Başgelen, 3. Meslek Komite Başkanı Serhad Güney ve Genel Sekreter Nermin Makaraç'ın moderatörlüğünü yaptığı toplantıya; TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası (Tekirdağ TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Günay, Kırklareli TSO Meclis Başkanı Erdoğan Semerci, Yönetim Kurulu Başkanı Ertuğrul Ziya Çetintaş ile Trakya'da bulunan Ticaret ve Sanayi Odaları'nın temsilcileri katılımda bulundular.
KIRKLARELİ TSO 3. MESLEK KOMİTE BAŞKANI SERHAD GÜNEY; KALICI ÇÖZÜMLER BULMAK ADINA ÇALIŞMALARIMIZI GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ
Gıda Sektöründeki sorunların tartışıldığı toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Kırklareli TSO 3. Meslek Komite Başkanı Serhad Güney; "Odamızda gerçekleşen istişare toplantısına iştirak ettiğiniz için sizlere teşekkür ederim. Sektörümüzdeki sıkıntıları biliyoruz. Bu sıkıntıları aşmak ve kalıcı çözümler bulmak adına bugün burada toplanmış bulunmaktayız" dedi
KIRKLARELİ TSO MECLİS BAŞKAN YARDIMCISI ŞEVKET BAŞGELEN; BİR ÜST KURUL OLUŞTURACAĞIZ
Kırklareli TSO Meclis Başkan Yardımcısı Şevket Başgelen, katılım sağlayan tüm odalara teşekkür ediyorum diyerek; Toplantımız sonucunda bir üst kurul seçeceğiz. Bu üst kurul ile sektörün sorunları ve çözüm noktaları her ay görüşülüp konuşulacaktır. Toplantımız genel sıkıntıların giderilmesi adına görüş ve önerilerin sunulması şeklinde devam edecektir" açıklamasında bulundu.
ÇORLU TSO MECLİS ÜYESİ VE 8. MESLEK KOMİTE ÜYESİ ENGİN ADIGÜZELOĞLU; GIDA SEKTÖRÜNDE SORUNLARIN BAŞLICA KAYNAĞI ASLINDA ALTYAPI EKSİKLİĞİDİR
Toplantının akabinde söz alan Engin Adıgüzeloğlu; Gıda sektöründe sorunların başlıca kaynağı aslında altyapı eksikliğidir. Üretilen ürünlerin satılacağı yerler yok. Sebebi ulusal büyük zincirlerdir. Çorlu çok fazla göç alıyor ve beraberinde market zincirleri ve iş kolları da artıyor. Bir üst kurul oluşturulacaksa bu üst kurul belediyeyi de işin içine çekmesi gerekir. Daha sonra yöresel ürünlerimizin satışını artırabiliriz" ifadelerini kullandı.
KIRKLARELİ TSO YÖNETİM KURULU BAŞKANI ERTUĞRUL ZİYA ÇETİNTAŞ; ORTAK BÜYÜK BİR PAZAR KURULURSA BU SON DERECE MEMNUN EDİCİ OLACAKTIR
Karşılıklı görüş ve önerilerin sunulduğu toplantının son bölümlerinde söz alan Kırklareli TSO Yönetim Kurulu Başkanı Ertuğrul Ziya Çetintaş; "Trakya'da ilk defa düzenlenen bu toplantıda gördük ki sorunların çözüm noktasında birlikte hareket etmek gerekiyor. Bir fikrin bile avantajı varken 11 odanın birden hareket etmesi gerçekten büyük ses getirecektir. Trakya da ortak büyük bir pazar kurulursa bu son derece memnun edici olacaktır. Mal tedariğinde ve tüketim noktasında birlik, bizleri daha da ileri noktalara getirecektir. Üst kurulun kurulması sadece bu bölge için değil, Balkan Pazarı'na açılma konusunda dev bir adım olacaktır. Bu fikirler doğrultusunda Odamız 3. Meslek Komitesi'nde böyle bir toplantı organize etmelerinden dolayı ve katılım sağlayan diğer odalarımıza da burada bulunmalarından dolayı teşekkür ederim" dedi.
TOBB YÖNETİM KURULU ÜYESİ VE TEKİRDAĞ TSO YÖNETİM KURULU BAŞKANI CENGİZ GÜNAY; TEKİRDAĞ , EDİRNE VE KIRKLARELİ GIDA SEKTÖRÜ YÖNÜNDEN BÜYÜK VE HACİMLİ BÖLGELERDİR
Toplantının kapanış konuşmasını gerçekleştiren TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Tekirdağ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Günay; Yapılan toplantı kendimizi geliştirme noktasında faydalar sağlayacaktır. Vizyonlu çalışmanızdan dolayı teşekkür ederim. Perakendecilik sektöründe birinin elinden tutarken diğerinin ayağına basmış olabiliyorsunuz. Bu yüzden daha geniş çaplı büyük bir toplantı yaparak herkese hitap etmek gerekir. Trakya bölgesinin ekonomisi ve ticareti için bir vakıf kurulabilir. Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli gıda sektörü yönünden büyük ve hacimli bölgelerdir. Bu potansiyeli iyi değerlendirmek gerekir. Bu toplantıyı Organize eden Kırklareli TSO Yönetimine ve 3. Meslek Komitesi'ne, katılımlarından dolayı tüm Trakya Ticaret ve Sanayi Odalarına teşekkür ederim.