İşte Çorlu Online Kariyer Sistemine Hoşgeldiniz

Çorlu TSO Tarafından Hazırlanan İŞ'TE ÇORLU Projesi Devam Ediyor

Düzenlenme Tarihi: 14.11.2012

 

Geçtiğimiz Mayıs ayında Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Güleroğlu ve Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Gökay Üstün tarafından imzalanarak hayata geçirilen İş'te Çorlu projesi ile ilgili olarak bilgilendirme toplantısı 13 Kasım 2012 Salı günü  Çorlu TSO Meclis Salonu'nda gerçekleşti.

Toplantıya Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Güleroğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri; Serkan Ercili, Mehmet Ağu, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Gökay Üstün ve  proje kapsamında  anket çalışmalarını yürüterek raporları hazırlayan Aksoy Araştırma  frmasının temsilcileri katıldılar.

Trakya Kalkınma Ajansı ve Çorlu TSO'nun hayata geçirdiği böyle bir  projeye ihtiyaç olduğunu belirten Çorlu TSO Başkanı İsmail Güleroğlu; " İş'te Çorlu adlı projemize 5 ay önce başladık. Kalkınma Ajansı sunduğumuz projeye onay  verdi ve değerlendirmeler sonunda projeyi uygulamaya başladık. Proje ile Çorlu TSO Trakya'da ilk defa uygulayacağı yazılım ve  oluşturacak internet sitesi yoluyla iş arayanları ve  işverenleri tek noktada  buluşturup, bölge istihdamına katkı sağlayacak. Umarım projemiz ve internet sitemiz başarılı olur. Proje kapsamında, bölgedeki pasif işsizliği azaltıcı önlemler almayı da hedefliyoruz. Bölgede, aktif istihdamı ve  niteliklere sahip işsizlerin meslek ve öğrenimlerine uygun işlerde çalışmasını sağlamayı, bölgede, işçi ve  işvereni özellikleri dahilinde maliyet gerektirmeden ortak paydada buluşturmayı planlamaktayız. Çorlu TSO olarak proje çalışmalarına ağırlık veriyoruz" dedi.

Ayrıca; Çorlu TSO Başkanı İsmail Güleroğlu Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Gökay Üstün nezdinde tüm çalışanlarına da teşekkür etti.

Bilgilendirme toplantısında konuşan Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Gökay Üstün ise; "Böyle bir çalışmayı hayata geçirdiği için Çorlu TSO'ya teşekkür ediyorum. Biz proje hazırlayan herkese teşekkür ediyoruz. Çünkü projeleri hazırlamasalar, biz bu kaynaklarla bir köşede oturuyor olacağız ya da  kaynakları başka projelere  aktaracağız. Çorlu TSO'nun hazırladığı bu rapor, kağıda basılacak ve bir kenarda kalacak rapor değil. Biz bölge planı yapıyoruz. 2014-2018 planını hazırlıyoruz. Trakya Kalkınma Ajansı bölgesi olan Tekirdağ, Edirne, Kırklareli illerinin tamamını  kapsamayacak belki ama yine  de  bölgeyle ilgi elimizde bir veri olacak" dedi.

Yeni hibe programına çıkmayı düşündüklerini de belirten Üstün; "Kesin olmamakla birlikte yeni bir hibe programı hazırlığı içerisindeyiz. 20 milyona yakın bir kaynak aktaracağız. Çorlu TSO Başkanının yanında söylüyorum ki yeni projelerle bize gelmelerini bekliyoruz" diye konuştu.

Aksoy Araştırma şirketi tarafından gerçekleştirilen anket çalışmalarının ardından hazırlanan rapora dair bilgiler sunan şirket yetkilileri  raporun özetini de aktardılar.

Çorlu sanayisi üzerine yapılmış çalışmanın temsil gücünün son derece yüksek olduğunu  kaydeden araştırma şirketi yetkilileri ise; " Çorlu olgunlaşmış bir sanayi bölgesidir. Uzun yıllardır faaliyet gösteren firmaların bulunduğu bir sanayi kentidir. Bu nedenle yatırım yapmayı planlayan kurumların tedarikçi, personel vb. unsurları temin edebilmesi yönünde endişe duymayacağı bir bölgedir. Özellikle İstanbul, Kocaeli gibi büyük pazarlara yakınlığı ve bu pazarlara göre yatırım maliyetlerinin düşük olması nedenlerinin yanında insan kaynağı ve sanayi kültürü açısından da son  derece yatırıma uygun bir kent olduğu uygun görüldü. Çorlu yeterince nüfusa sahip olup bölge sanayisine personel sağlamakla birlikte öncelikle  daha fazla mesleki eğitimden geçmiş personele ihtiyaç duymaktadır. Çorlu daha çok iç pazara yönelik üretim yapan bir sanayi bölgesidir. Sanayinin dış pazarlara açılabilmesi için gerekli önlemlerin alınması gerekir. Özellikle dış fuar gezileri son derece önemli görülmektedir. Bölgenin yabancı pazarlarda  tanıtılması için bölge düzeyinde tanıtıcı faaliyetler yapılmalıdır. Uygun stratejiler kullanılarak tekstil sektörünün uluslararası düzeyde rekabetçi  bir sektöre dönüştürülmesi için kümelenme çalışmasına uygun bir potansiyel mevcuttur. Bölgede büyümeye yönelik eğitimlerin pozitif yönde olması nedeniyle kısa zaman içerisinde vasıflı, mesleki eğitimden geçmiş personele ihtiyacı artacaktır.  Ekonomik alanlardaki bölgesel karar vericilerin bu ihtiyacı göz önünde bulundurarak hızla adım atması son derece  faydalı olacaktır. İşletmelerin %99'u KOBİ  ölçeğindedir. Bu durum  Türkiye ortalaması ile paraleldir. Bölge kendine göre belirli bir gelişmişlik düzeyine  erişmiştir" denildi.