İşte Çorlu Online Kariyer Sistemine Hoşgeldiniz

Çorlu TSO Heyeti TOBB Başkanı ve Tekirdağ Milletvekillerine Odamız Projeleri Hakkında Bilgiler Verdi

Düzenlenme Tarihi: 05.11.2014

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (Çorlu TSO) Meclis Başkanı Metin Akgün, Yönetim Kurulu Başkanı Enis Sülün, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları;İsmail Köroğlu, Engin Adıgüzeloğlu, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Serkant Hocaoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri; İbrahim Gönül, Hüseyin Ersoy, Haşim Yiğit ve Müslüm Kahraman 04 Kasım 2014 Salı günü Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı (TOBB) M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Tekirdağ Milletvekilleri; T. Ziyaeddin Akbulut (Ak Parti), Faik Öztrak (CHP), Candan Yüceer (CHP), Emre Köprülü (CHP) ve Bülent Belen'e (MHP) ziyarette bulundular.

          Çorlu TSO heyeti ziyarette; Çorlu Lojistik Köy Projesi, Çorlu İleri Teknoloji Üniversitesi, Çorlu Fuar Alanı ve Kongre Merkezi  projeleri hakkında bilgiler verdiler.

           Çorlu'da "Lojistik Köy" Olmazsa Olmaz Bir Unsur Haline Gelmiştir

          "Çorlu Lojistik Köy Projesi" hakkında açıklamalarda bulunan Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı Enis Sülün; "Endüstriyel çeşitliliğiyle Türkiye'nin ihracatını sırtlayan en önemli kentlerden biri olan Çorlu'da, "Lojistik Köy" olmazsa olmaz bir unsur haline gelmiştir. Sanayide verimliliği artırmak ve şehir trafiğini hafifletmek amacıyla söz konusu fikir ortaya çıkmıştır. 'Lojistik Köy'ün devreye girmesiyle Çorlu sanayisi çok daha verimli ve dünya çapında rekabetçi hale gelecektir. Projede 'doğrudan faaliyet desteği' başlığı altında aktardığı    36 bin lira ile Trakya Kalkınma Ajansı yanımızda oldu. Çorlu'ya ciddi bir ivme katacak  olan 'Lojistik Köy' projemizin vakit kaybedilmeden hayata geçmesini istiyoruz" dedi. 
  Lojistik köylere bütün gelişmiş ülkelerde ciddi rağbet olduğunu belirten Enis Sülün "Avrupa'da sayıları 50'yi geçen bu yapılanma en çok Almanya'da bulunmaktadır. Gerek ulusal gerekse uluslararası ölçekte işletilen lojistik köyleri ekonomide ve sosyal hayatta gelişime büyük katkı sağlamaktadır"dedi. 
          İleri Teknoloji Üniversitesi'nin Kurulması  Çorlu'ya  Vizyon Getirecektir

        Trakya'nın merkezi olan Çorlu'da bir üniversitenin sağlayacağı araştırma, geliştirme, inovasyon, sosyal ve kültürel hizmetlere duyulan ihtiyacın oldukça belirgin hale geldiğini söyleyen Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı Enis Sülün "Bununla birlikte Çorlu'da Teknoloji Üniversitesi'nin gerekliliği yadsınamaz bir hal almıştır. Kurulması planlanan Çorlu İleri Teknoloji Üniversitesi ile başta sanayinin yetişmiş eleman ihtiyacını karşılamak, katma değeri yüksek Ar-Ge çalışmaları yapmak, üretilen ortak projeler ile Türk sanayisinin rekabet gücünü yükseltmek ve yeni istihdam alanlarının sağlanmasına katkıda bulunması amaçlanmaktadır" dedi.

        Sülün; Üniversitelerin bulundukları şehirlerde; ekonomik gelişim, istihdam oluşumu, üretim artışı, teknoloji transferi, nitelikli nüfus artışı, ticari sektörlerde hareketlenme ve kamu hizmetlerinde çeşitlilik sağladığını ifade etti. Üniversite - şehir ve üniversite - sanayi etkileşiminin gerçekleşmesi için Çorlu'da bir teknik üniversitenin kurulmasının Çorlu'ya ve Çorlululara, bölgedeki sanayiye, endüstriye, nihayetinde ülkemize büyük yararlar sağlayacağına inandığını söyleyen Enis Sülün; "Çorlu İleri Teknoloji Üniversitesi bölgemize vizyon getirecek, yeni bir iklim kazandıracak ve getireceği yeniliklerle Çorlu'nun sosyal havasını değiştirecektir. Çorlu'da üniversitenin kurulması bu nedenle önem arz etmektedir. Çorlu'nun önümüzdeki yıllarda bulunacağı  durumunu göz önüne alırsak; Türkiye'de önemli bir yere sahip olan bölgemize;  ihtiyacı olan böyle güzel bir üniversiteyi kazandırarak üyelerimizin ticaretine, sosyal yapısına büyük katkılar sağlayacağını düşünmekteyim" ifadelerini kullandı.

         Çorlu Fuar Alanı ve Kongre Merkezi  İle  Bölgede Önemli Bir Ticaret  Merkezi Haline Gelmeyi Hedefliyoruz

        Çorlu TSO'nun bir diğer projesi olan Çorlu Fuar Alanı ve Kongre Merkezi hakkında konuşan Enis Sülün; "Çorlu, gelişen sanayisi ve büyüyen ticaret hacmi ile her geçen gün Trakya'nın lideri olma vasfını taşımaktadır. Sanayinin yoğun olduğu Çorlu demografik ve coğrafi konumu itibariyle de organizasyon anlamında potansiyele sahiptir. Küreselleşme ile birlikte firmaların rekabet avantajı sağlamaları için günümüzde fuarcılık önemli bir hal almış olup bölgenin fuarcılık altyapısının fizibilite edilerek bölgeye fuar ve kongre merkezi kurulması için altyapı oluşturulmasını sağlamak buna ek olarak gelişimini güçlendirerek bölgeye ve ülkeye yönelik yeni yatırımların artmasına katkı sağlamak istiyoruz. Bununla birlikte, Çorlu'nun ulusal ve uluslararası pazar payının arttırılarak Çorlu'nun bölgede önemli bir ticaret merkezi haline gelmesi ve bölgedeki rekabet gücünün artırılması, istihdamın artırılması, beşeri gelişme ve sosyal dayanışmanın güçlendirilmesi, bölgesel gelişmenin sağlanması ve kamu hizmetlerinde kalitenin ve etkinliğin artırılması amaçlanmaktadır" dedi

      TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Tekirdağ Milletvekilleri; T. Ziyaeddin Akbulut, Faik Öztrak, Candan Yüceer, Emre Köprülü ve Bülent Belen, Çorlu'nun gelişimi için atılacak olan her  adımda Çorlu TSO'ya destek vermeye hazır olduklarını belirterek, ziyaretlerinden duydukları memnuniyeti dile getirdiler.