Çorlu TSO'da "Etkin Problem Çözebilme Teknikleri ve Yöntemleri Eğitimi" Gerçekleşti
Düzenlenme Tarihi: 06.03.2014
Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası'nın üyelerine yönelik olarak düzenlemiş olduğu eğitimler kapsamında "Etkin Problem Çözebilme Teknikleri ve Yöntemleri Eğitimi" gerçekleşti.
06 Mart 2014 Perşembe günü, Çorlu TSO Konferans Salonu'nda düzenlenen eğitime, üyelerimizin yanısıra çok sayıda üniversite öğrencisi ve farklı meslek grubundan yoğun katılım sağladı.
"HER İNSANIN BİR KAPASİTESİ VARDIR"
Eğitmen Murat Öztürk, eğitimin ilk konusu olarak insanoğlunun mutluluk bölgesini ifade eden bilgiler verdi. İnsanların mutluluğunu üç farklı başlıkta inceleyen Öztürk; "Bizlerin zorunluluğu vardır. Bunların devamı olarak beklenti ve ihtiyaçlarımızı kapsayan isteklerimiz gelir. Her insanın bir kapasitesi vardır" dedi.
"PROBLEMLERİN ESAS KAYNAĞI BİLİNÇALTIDIR"
Murat Öztürk; "Problem, düşünce aşamalarında hazırlık, analiz ve uygulama, hayal kırıklığı, kuluçka dönemi çok önemlidir. Problem yönetme sürecinde bir çok engel karşımıza çıkacaktır. Çevresel faktörler, insanın doğası, evrendeki değişim, genetik sonuçlar ve kaderi yönlendiremeyiz ama kendi içimizde yönetebiliriz. Risk alamayan yapıda insanlar vardır. Bunlar ne olacağını bilemedikleri için risk alamazlar. Düşünsel hazırlık ve planlama yapmamak, beynimizde duygusal ve mantıksal alanı aynı anda aktive edememek, odaklanamama etkisi, ruhsal durum ve iluzyon hali, beynimizin bütünsellik eğilimi, başlıca engellerdir. Problem çözmedeki asıl engel ise bilinçaltıdır. İnsanın kaygıları ve yetileri problem çözmeyi güç duruma sokar" ifadelerini kullandı.
"SAHİP OLDUKLARINIZ İÇİN HER ZAMAN ŞÜKREDİN"
İnsanın dört temel ihtiyacını olduğunu dile getiren Öztürk; " İnsanın doğasında fiziksel, zihinsel, ruhsal ve toplumsal ihtiyaçlar barınır. Olumlu zihinsel tutum için yedi farklı anahtar vardır. Öncelikli olarak insan tutumunu seçmelidir. Daha sonra kazanılacak başarı göz önünde canlandırılmalıdır. İnsan mizah duygusunu ve enerjisini göstermelidir. Olumsuz etkilere karşı duran insan günlük hayatında daha rahat etmeye başlayacaktır. Değişim kabullenmelidir. En önemlisi ise insan sahip oldukları için her zaman şükretmelidir" diyerek eğitimi sonlandırdı.