Çorlu TSO ÇİSAD, Velimeşe OSB Müdürlüğü ve Türkgücü OSB Müdürlüğü İle "Çorlu İleri Teknoloji Üniversitesi"nin Kurulması Hakkında İstişarede Bulundu
Düzenlenme Tarihi: 22.01.2014
Bölgede , Çorlu'ya bir İleri Teknoloji Üniversitesi kurulması fikrinin ilk kez 25 Şubat 2012 tarihinde Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası tarafından ortaya çıkarıldığını ve bu üniversite kurulumu için iki yıldır büyük çaba sarf ettiklerini belirten Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Adıgüzeloğlu, Çorlu İleri Teknoloji Üniversitesi'nin kuruluşu için bölgedeki kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ve sanayi müdürlüklerini ziyarete devam ediyor.
Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Özer Göktepe, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Adıgüzeloğlu, Çorlu TSO Ar-Ge Komisyonu Üyesi; Mehmet Elverdi 21 Ocak 2014 Salı günü Çorlu İleri Teknoloji Üniversitesi'nin bölgemize kazandırılması konusunda ÇİSAD, Velimeşe Organize Sanayi Bölgesi ve Türkgücü Organize Sanayi Bölgesi Müdürlükleri'ne ziyarette bulunarak istişarede bulundular.
ÇİSAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Özoğuz; "Bizler Çorlu İşadamları ve Sanayici Derneği olarak Çorlu'ya İleri Teknoloji Üniversitesi'nin kurulmasını sonuna kadar arzulayan ve destekleyen bir anlayışa sahibiz. Çorlu TSO'nun bu tür girişimlerini son derece doğru bulmaktayız. Birşey çalışmadan kazanılamaz. Bizler çok çalışarak sonuna kadar mücadele etmeliyiz. Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası önderliğinde sanayi ağırlığımızı ön plana çıkarmalıyız ki bu işi isteyen diğer ilçelere karşı artılarımızı göstermeliyiz. Bu konuda ilgili Bakanlıklara çalışmalarımızı ulaştırmalıyız. Talebimiz kabul edilirse; Çorlu İleri Teknoloji Üniversitesini bölgemize hep beraber kazandırmalıyız"dedi.
Velimeşe Organize Sanayi Bölge Müdürü Murat SINAR "Çorlu hızlı nüfus artışıyla birlikte sürekli büyüyerek Trakya'nın en büyük şehri haline gelmiştir. Özellikle sahip olduğu Organize Sanayi Bölgeleri ve ihtiyaçlarını göz önünde bulundurduğumuzda, sanayicimiz üniversite ile bilimsel çalışmalar yapmak ve laboratuar desteği talep etmektedir. Bilim ve sanayinin bir arada olduğu bir bölgenin ilk şartı üniversitedir. Bununla birlikte Çorlu'ya Teknoloji Üniversitesi'nin gerekliliği yadsınamaz bir hal almıştır. Kurulması planlanan Çorlu İleri Teknoloji Üniversitesi ile başta sanayinin yetişmiş eleman ihtiyacını karşılamak, katmadeğeri yüksek Ar-Ge çalışmaları yapmak üretilen ortak projeler ile Türk sanayisinin rekabet gücünü yükseltmek ve yeni istihdam alanlarının sağlanmasına katkıda bulunması amaçlanmaktadır" dedi.
Türkgücü Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Cem Fitoloğlu ise " Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası'nın yaptığı bu girişimin çok yerinde bir hareket ve biz de bu üniversitenin kurulması için elimizden geleni yapmaya hazırız" dedi.
Üniversitelerin bulundukları şehirlerde; ekonomik gelişim, istihdam oluşumu, üretim artışı, teknoloji transferi, nitelikli nüfus artışı, ticari sektörlerde hareketlenme ve kamu hizmetlerinde çeşitlilik sağladığını belirten Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Adıgüzeloğlu; "Üniversite - şehir ve üniversite - sanayi etkileşiminin gerçekleşmesi için ilçemizde bir teknik üniversitenin kurulmasının Çorlu'ya ve Çorlululara, bölgedeki sanayiye, endüstriye nihayetinde ülkemize büyük yararlar sağlayacağına inanıyorum. Çorlu İleri Teknoloji Üniversitesi bölgemize vizyon getirecek, yeni bir iklim kazandıracak ve getireceği yeniliklerle Çorlu'nun sosyal havasını değiştirecektir. Çorlu'da üniversitenin kurulması bu nedenle önem arz etmektedir. Çorlu'nun önümüzdeki yıllarda ki durumunu göz önüne alırsak; Türkiye'de önemli bir yere sahip olan bölgemize; ihtiyacı olan böyle güzel bir üniversiteyi kazandırarak üyelerimizin ticaretine, sosyal yapısına büyük katkılar sağlayacağını düşünmekteyim. Çorlu'muza teknik üniversitenin kurulması en önemli görevlerimiz arasındadır. Bu projenin Trakya'da tüm ticaret erbabına ve sanayicilerimize katmadeğer sağlayacağını düşünüyorum"dedi.