Çorlu TSO'da Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Sertifika Töreni Gerçekleşti
Düzenlenme Tarihi: 27.12.2013
Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası ve KOSGEB işbirliğiyle; 18-28 Kasım 2013 tarihleri arasında düzenlenen "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi" tamamlanmıştır.
Eğitim sonucunda sertifika almaya hak kazanan katılımcılar için Sayın Kaymakamımız Hulusi Doğan ve KOSGEB Tekirdağ Hizmet Merkezi Müdürü Sayın Özay Cebeci'nin katılımlarıyla 27 Aralık 2013 Cuma günü Odamız Meclis Salonu'nda bir sertifika töreni gerçekleştirildi.
Sertifika Törenine; Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan, KOSGEB Tekirdağ Hizmet Merkezi Müdürü Özay Cebeci, Çorlu TSO Meclis Başkanı Metin Akgün, Yönetim Kurulu Başkanı Enis Sülün, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları; İsmail Köroğlu, Engin Adıgüzeloğlu, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Serkant Hocaoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri; Cevat Sevim, Hüseyin Ersoy, Girişimci Adayları ve Basın Mensupları katılımda bulundular.
"Çorlu TSO olarak Girişimcilerimizin Çorlu'muza Katmadeğer Sağlamasını Temenni Ediyoruz"
Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı Enis SÜLÜN; "Bildiğiniz üzere KOSGEB Tekirdağ Hizmet Merkezi Müdürlüğü'nün destekleriyle 18-28 Kasım 2013 tarihleri arasında Odamız bünyesinde 70 saatlik Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi gerçekleştirilmiştir. Söz konusu eğitimi tamamlayan ve girişimcilik sertifikasını almaya hak kazanan katılımcılara sertifikalarını vermek üzere burada toplanmış bulunmaktayız. Çorlu TSO olarak bölgemizdeki girişimcilik adaylarına yönelik çalışmalarımız KOSGEB'in de destekleriyle devam edecektir. Çorlu TSO olarak girişimcilerimizin Çorlu'muza katmadeğer sağlamasını temenni ediyoruz. Bize bu imkanı sağlayan KOSGEB adına Sayın Özay Cebeci'ye ve Teşrifleriyle bizleri onurlandıran Sayın Kaymakamımız Hulusi Doğan'a teşekkür ederim"dedi.
"Çorlu TSO'ya Girişimcilerimize Öncülük Ettiğinden Dolayı Teşekkür Ediyorum"
Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan; "Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası'nın KOSGEB ile birlikte yürüttüğü Uygulamalı Girişimcilik Eğitiminde emeği geçen Çorlu TSO Başkanlarına ve KOSGEB'e teşekkür ediyorum. Artık devir bilgi çağı. Bilgisiz grişimde bulunmak herhangi bir konuda faaliyete başlamak doğru bir yöntem değildir. Artık devrimiz bilgi çağı olduğu için bu konuda girişimcilerinde yapacağı faaliyetlerle ilgili girişimlerden önceden bilgi sahibi olmaları; doğru yatırımları doğru zamanda ve doğru yerde yapmaları çok önemlidir. Bu konuda girişimcilerin bu şekilde bir eğitimden geçmeleri ve bilgilendirilmeleri KOSGEB'in ve devletin sağlayacağı diğer imkanlardan yararlanması bakımından önem arz etmektedir. Zaten Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi sertifikasını almayanlara KOSGEB yardımları yapılmıyor. Bu çerçevede doğru da yapılıyor. Çünkü bazen insanların sermayesi oluyor ama bilgisi olmuyor. Bazen de tam tersi bilgisi oluyor ama sermayesi olmuyor. Eğitim girişimcilerimize faydalar sağlayan; hem bilgisi, hem sermayesi, hem de kredisi ile birbirini bütünleyen bir programdır. Girişimcilerin; girişimcilik öncesi aldığı bu eğitimin çok faydalı olacağına inanıyorum. Hem sizlerin mevcut kaynaklarının, hem verilen kredilerin ve imkanların israf olmaması veya bu kaynakların doğru yerde, doğru zamanda kullanılması açısından bu girişimcilik eğitimleri son derece yararlı. Çorlu TSO'da bu konuda bir çok güzelliklere örnek ve önder olduğu gibi ilçemizin en önemli sivil toplum örgütü olarak da bu konuda da girişimcilerimize önderlik ve öncülük yapıyor. Bu güzel öncülüğünden dolayı Çorlu TSO Başkanlarına, Yönetim Kuruluna ve KOSGEB Müdürümüze teşekkür ediyorum"dedi.
"Bugün KOSGEB'in Anahtarı Elinize Veriyoruz"
KOSGEB Tekirdağ Hizmet Merkezi Müdürü Sayın Özay Cebeci; "Öncelikle Girişimcilik Eğitimi uygulamamızda bizimle işbirliğine her zaman açık olan Çorlu Ticaret ve Sanayi Odasına teşekkür ediyorum. Bu çalışmalara omuz veren ve aramızda bulunarak bize güç veren Sayın Kaymakamımız Hulusi Doğan'a da çok teşekkür ediyorum. KOSGEB olarak 2011 yılının sonunda 1.3 milyonluk destek harcaması yaptık. 2012 yılına geldiğimizde ise destek miktarımız 2.4 milyona çıktı. Bu oranla destek miktarımız iki katına çıkmış oldu. Bugün itibarıyla 2013 yılı rakamlarımız 3.1 milyonluk bir destek aktarmışız. 2010 yılından bu güne kadar toplam 161 girişimcimizi destekledik. Uygulamalı Girişimcilik Eğitiminden muzun olan girişimci adaylarından toplamda 161 girişimci işletmelerini kurmuş ve bizden destek almıştır. 2013 yılında ise 65 girişimciye destek vermişiz. 161 girişimcinin 89'u ise kadın girişimcimizdir. 2013 yılına baktığımızda 65 girişimcimizden 39'unun kadın girişimci olduğunu görüyoruz. 2012 yılında 415.000 liralık bir girişimcilik desteği yapılmışken, 2013 yılında ise 943.000 lira destek yapmışız. Girişimcilik desteklerimiz her geçen gün artmaktadır. Çünkü bu eğitimlerden mezun olanların sayısı arttıkça bize başvurularda artıyor. Başvuran sayısı arttıkça da bütçeyi artırmak zorunda kalıyoruz. Girişimcilerimize şunu söylemek istiyorum; Bir şeyi kaliteli üretmeyi başarabilirsiniz. Ama bunun en zor kısmı onu satmaktır. Pazarlama günümüzde çok hayati bir konuma geldi. Dolayısıyla da pazarlamada öne geçmek için ürününüzü ya da hizmetinizi farklılaştırmanız öne çıkarmanız gerekir. Bu almış olduğunuz sertifikalarla işletmenizi kurarak KOSGEB'in kapısını çalıyorsunuz. Bugün KOSGEB'de 100.000 liranın kapısını açan anahtarı elinize veriyoruz"dedi.