Çorlu Havalimanı'nın İşlevselliğinin Artırılması Toplantısı Gerçekleşti
Düzenlenme Tarihi: 02.10.2013
Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen DHMİ - Çorlu Havalimanı'nın kullanımının yaygınlaştırılması ve bölgemizin havalimanından en iyi şekilde faydalanması amacıyla gerçekleştirilen, Bölgemiz Valileri, Milletvekilleri, Belediye Başkanları'nın davet edildiği "ÇORLU HAVALİMANI'NIN İŞLEVSELLİĞİNİN ARTIRILMASI" konulu toplantımızı 01 Ekim 2013 Salı günü Silverside Otelde gerçekleşti.
Toplantıya; Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi, Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalgıç, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Çorlu Adalet Komisyonu Başkanı Nevzat Yörük, İl Genel Meclis Başkanı Orhan Perçinoğlu, Çorlu İlçe Jandarma Komutanı J. Bnb. Tolga Çemrek, Çorlu İlçe Emniyet Müdürü İsmail Bahri Şardağı, Ergene İlçe Emniyet Müdürü Bülent Çelik, Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özer Göktepe, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Tekirdağ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Günay, Çorlu TSO Meclis Başkanı Metin Akgün, Yönetim Kurulu Başkanı Enis Sülün, Ak Parti İl Başkanı Ahmet Kambur, MHP Tekirdağ İl Başkanı Enez Kaplan, CHP İl Başkanlığı, Anadolujet İcra Sorumlusu İbrahim Doğan, Belediye Başkanları, Çorlu TSO Meclis Üyeleri, Meslek Komite Üyeleri, Disiplin Kurulu Üyeleri, Eski Başkanlar, Okul Müdürleri, Muhtarlar, Trakya Oda ve Borsa Başkanları, Daire Müdürleri, Tekirdağ Esnaf Odaları, Çorlu Esnaf Odaları, Siyasi Parti Temsilcileri, İş Adamları Dernekleri,Anadolujet Temsilcileri, Turizm Acentaları ve Basın Mensupları katılımda bulundular.
Toplantıda açılış konuşmasını yapan Çorlu TSO Meclis Başkanı Metin Akgün; "Çorlumuz Trakya bölgesinde, İstanbul'dan sonra en büyük yerleşim alanıdır. ticaret ve sanayi faaliyetlerinin oluştuğu bir merkez olarak Trakya'da diğer yerleşim ve sanayi bölgelerinin geçiş yolları üzerinde bulunmaktadır. Bölgemizde bulunan havalimanımız Ticaret ve Sanayi kuruluşları için çok değerlidir. Hepimizin bildiği üzere Trakya bölgesi gerek sanayi, gerek tarım sektörü ve gerekse ticaret hacmi ile ülke ekonomisine önemli katkı sağlayan bir bölgedir. Havalimanımız ile de bölgemizin stratejik önemini daha da artırmış , ekonomik açıdan hızlı bir kalkınma sağlanmıştır. Görev aldığımız makam ve mevkiler bir yana, herşeyden önce bu bölgede yaşayan bireyler olarak "Havalimanımızın İşlevselliğinin Artırılması" hususunda üzerimize düşen görevleri yerine getirmeli, sinerjiyi enerjiye dönüştürmek için elimizden gelenin en iyisini yapmalıyız. Bölgemizin birlik ve beraberliğe ihtiyacı var. Bu birlikteliğin de katacağı bir güce ihtiyacı var. Tek tek bir gündem yaratmaktansa bölge olarak gündem yaratabiliriz diye düşünüyorum"dedi.
Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı Enis Sülün konuşmasında; "Bugün aramızda, bölgemiz ticaretine, sanayisine, turizmine, eğitimine ve elbetteki yönetimine yön veren, sayın valilerimiz, kaymakamlarımız, belediye başkanlarımız, oda/borsa başkanlarımız, sanayicilerimiz, işadamlarımız, okul müdürlerimiz, muhtarlarımız, bürokratlarımız, üyelerimiz ve değerli basın mensuplarından oluşan, 300'e yakın misafirimiz var. Siz değerli dostlarıma çorlu'da ev sahipliği yapmaktan dolayı büyük bir memnuniyet duyuyorum. Bölgemizin genel menfaatleri doğrultusunda yaptığımız çalışmalarda; inandığımız doğruları, gördüğümüz yanlışları dile getirmeyi temel ilkemiz kabul ettik ve temsil görevimizi bu temel felsefe yörüngesinde yerine getirdik. İnandığımız doğrulardan biride Çorlu'da ki havalanın kapasitesinin arttırılmasıdır. Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası olarak havaalanımıza özel bir önem veriyoruz. Zira havaalanı, bölgemize büyük katkı sağlamaktadır. Bizim için havaalanı, sadece iktisadi anlamda değil, çevremizi, sosyalleştirmek, daha yaşanabilir kılmak ve bölgemizi tanıtmak için de, son derece önemlidir. Bizler bu konuda gerekli çalışmaları yaptık her fırsatta havaalanımıza destek olduk daha fazla tanıtımı için elimizden geleni yapmaya çalıştık bugün bu toplantı ile sizlerinde desteğini alarak tüm trakya olarak bölgemizin tek havaalanı olan Çorlu havaalanın 7 gün 24 saat hava trafiğine açık, sadece türkiye içi kısa mesafeler değil uluslararası bir havaalanı yapmak asıl hedefimizdir. Daha güzel ve yaşanabilir şehirler için, yerel yönetimler çorluda bulunan havalimanını daha fazla ciddiye almalı ve karar alma mekanizmalarının içinde tutmalı. Zira hâlihazırda bu havalimanımız, şehirlerimizin markalaşmasına hız verecektir. Ve markalaşmış şehirler hem iktisadi hem de sosyal açıdan öne çıkarlar. Bugün Trakyada bir çok başarı hikayesi yazmış güzel işler başarmış yerel idareler, ilçeler mevcut; dolayısıyla burada ortaya çıkacak görüş ve tartışmaları bölgemizdeki yerel temsilcilerin iyi izlemesini ve şehir planlarını buna göre gözden geçirmelerini öneriyorum. Zira kentlerin rekabetçilik endeksi, ekonomik potansiyeli, girişimcilik ve yaşanabilirlik seviyesi kadar kentlere en kısa sürede ulaşılabilirliğin geldiği nokta da o şehrin başarı ya da başarısızlığını belirleyen önemli etkenlerin başında gelmektedir. Bu düşüncelerle sözlerime son vermeden önce, böyle değerli ve etkin bir topluluktan bir istirhamımız olacak. Türkiye'nin en güzel ve gelişmiş bölgelerinden olan trakya, yurtiçi ve yurtdışından bağlantılı uçak seferleri olan işlevselliği maksimum seviyeye çıkarılacak uluslar arası bir havaalanı için destek vermenizi özellikle rica ediyoruz. Bu toplantının bizler ve bölgemiz için hayırlı olmasını diliyor, katılımlarınız ve katkılarınız için teşekkürlerimi sunuyorum"dedi.
Toplantıda konuşan Tekirdağ Valisi Ali yerlikaya; "Trakya'mızın bir tane hava alanı var, Çorlu; Trakya'mızın önemli bir merkezi, Çorlu Hava alanı Tekirdağ'a, Kırklareli'ne, Edirne'ye nereye hesap ederseniz edin ortalama bir saat. Bakanlık bunu planlarken yer olarak ona göre hakkaniyetli olarak tespit etmiş, 1 milyon 600 bin nüfusu olan Trakya'nın ortasına kurmuş" dedi.
Göreve geldiği tarihten itibaren bu yana Çorlu hava alanının fonksiyonel olarak değerlendirilemediğini kaydeden Yerlikaya; "bu durum beni gerçekten şaşırttı, daha önceki görev yaptığım Şırnak ve Ağrı'da, Anadolu jet firması "Uçmayan Kalmasın" sloganı ile neler yaptığını gördük" dedi.
Edirne ve Kırklareli Valilerinin toplantıya gelemediklerini ancak gelmiş olsalardı aynı düşünceleri paylaşacaklarını kaydeden Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya; "Günde 1 sefer ile başlayan bu uçuşlar artık günde iki kere ye çıktı, biz bunu ne kadar güçlü tutarsak bunu haricinde diğer uçuşları ve diğer illere olan uçuşlar için talebimizin yerini bulma şansını arttıracağız" dedi.
Bütün iş adamlarına iş erbabına ticaret erbabına, Sivil Toplum Kuruluşlarına, tüm Trakya'lı hemşerilerimize şunu söylüyorum 'Anadolu jet'in buradaki uçuşlarına gözümüz gibi sahip çıkalım, hizmet nimettir, şükrü gerektirir, ama şükür sadece sözle olmaz gidip o hizmetten faydalanarak biz bu nimete sahip çıktığımızı göstermemiz lazım" dedi.
Trakya'dan, Anadolu'ya ulaşım için karayolu yerine hava yolunun tercih edilmesi istediklerini kaydeden Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya; "Kara taşımacılığını biz istemiyoruz, İstanbul'da yapımı devam eden Yavuz Sultan Süleyman köprüsü ve bağlantı yolları yapılana kadar istemiyoruz, Çünkü biz İstanbul'dan ne zaman sorunsuz geçeceğimiz görmeden anlamadan yola dahi çıkmak istemiyoruz, diğer ticari araçları hangi çileleri görüyoruz, Anadolu jet tekrar burada hizmete başlaması sefer sayısının ikiye çıkartılmasında emeği geçen Anadolu Jet'in idarecilerini kutluyorum, bu şehre inanmakla bu seferleri arttırmakla iyi yaptılar" dedi.