İşte Çorlu Online Kariyer Sistemine Hoşgeldiniz

Savunma Sanayi, Milgem, Uçak Gemisi ve Diğer Ticari Gemi İnşası ile İlgili İl Potansiyelinin Değerlendirilmesi Toplantısı Yoğun Katılımla Gerçekleşti

Düzenlenme Tarihi: 13/09/2018

Kamu Üniversite Sanayi İşbirliği Planlama ve Geliştirme Kurulu (KÜSİ), Gemi İnşa Sanayicileri Birliği (GİSBİR) işbirliğinde Odamız ev Sahipliğinde “Savunma Sanayi, Milgem, Uçak Gemisi ve Diğer Ticari Gemi İnşası ile İlgili İl Potansiyelinin Değerlendirilmesi” amaçlı bilgilendirme toplantısı 13 Eylül 2018 Perşembe günü Odamız Batı Eğitim Salonu’nda gerçekleşti.

Oldukça yoğun bir katılım ile gerçekleşen toplantıya; Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Tekirdağ Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Fahrettin Akçal, Odamız Meclis Başkanı Erdim Noyan, Yönetim Kurulu Başkanımız İzzet Volkan, Meclis Üyelerimiz, kamu kurum ve kuruşlarının temsilcileri ile üyelerimiz katılımda bulundu.

Savunma Sanayi Ciromuz 2017’de 7 Milyar Dolara Kadar Çıkmıştır

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Odamız Meclis Başkanı Erdim Noyan; “Ülkemiz için çok büyük öneme sahip “savunma sanayi” konusunda bölgemiz potansiyelinin değerlendirilmesi amacıyla bu toplantıda sizlerle birlikte bulunmaktan memnuniyet duyduğumu belirtmek isterim. 2002 yılında 1 milyar dolar olan savunma sanayi ciromuz 2017’de 7 milyar dolara kadar çıkmıştır. Yerli ve milli helikopter, güdümlü füze, harp gemileri derken birçok projemiz hayata geçmiştir. Bu projeler, milletimizin gurur ve motivasyon kaynağıdır. Yüz yıldan fazladır piyade tüfeğini bile ithal eden bir ülke için bu gelinen nokta şüphesiz gurur vericidir. 1985 yılında tsk’nın ihtiyaçlarının yerli imkânlarla karşılanma oranı yüzde 18 iken günümüzde ise bu oran yüzde 70 civarına yaklaşmıştır. Üstelik bu yüzde 70’in içerisinde artık sadece postal, kamuflaj, tüfek mermisi değil; helikopter, savaş gemisi, tank, kısa menzilli balistik füze, İHA-SİHA gibi yüksek teknoloji ile çalışan silahlar da mevcuttur. Bu muhteşem bir gurur kaynağıdır” dedi.

Savunma Sanayiimizde Yerlilik Oranının Yüzde 65'lerin Üzerine Çıkmıştır

“Türkiye'nin jeopolitik konumu ve çevresindeki konjektürel durum nedeniyle çok güçlü olması ve özellikle dışa bağımlılığı minimize etmemiz gerekmektedir” diyerek konuşmasına başlayan Odamız Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan; “KOBİ'lerimiz savunma sanayisinde yenileşme hedefine ulaşmada önemli katkı sağlayacaktır. Özellikle son yıllarda ülkemize teknolojik üstünlük kazandıracak projelerin hayata geçmesi bizi gururlandırmaktadır. En önemli nokta ise savunma sanayiimizde yerlilik oranının yüzde 65'lerin üzerine çıkmış olması bizleri oldukça mutlu etmektedir. Türkiye’nin 1996 yılından bu yana yürüttüğü yerli savaş gemisi üretimi projesi olan Milgem projesi de savunma sanayii ticareti anlamında olumlu sonuçlar vermeye başlamıştır. Bugüne kadar Türk savunma sanayisinde bir seferde en yüksek rakamlı ihracat gerçekleşmiştir” açıklamasında bulundu.

Konuşmaların ardından toplantı;  SANMAR Denizcilik Makine ve Ticaret A.Ş. Kalite Yönetim Teknikeri Cihan Gündoğdu, GİSBİR Genel Sekreteri Mehtap Karahallı Özdemir,  Tekirdağ Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Fahrettin Akçal, ASFAT Sözleşmeler Tedarik Direktörü Mustafa Kozan, Türk Loydu Caner Coşkun ve Emrah Söğütçü’nün moderatörlüğünde soru – cevap şeklinde sona erdi.