Hezarfen Projesi İmza Altına Alındı
Düzenlenme Tarihi: 09/05/2018
Tekirdağ’da faaliyet gösteren KOBİ’lere sınai mülkiyet haklarının etkin kullanımı konusunda danışmanlık ve eğitimler verilmesinin yanı sıra, KOBİ’lerin ürün, süreç ve teknoloji inovasyonu yeteneklerini geliştirmek amacıyla oluşturulan “Hezarfen Projesi Açılış Toplantısı” 9 Mayıs 2018 Çarşamba günü Odamız Batı Eğitim Salonu’nda gerçekleşti.
Odamız Meclis Başkanı Erdim Noyan ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hüseyin Ersoy’un iştirak ettiği toplantıya; Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, Ergene Belediye Başkan Yardımcısı Ayça Çevikelli, Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, Tekirdağ Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Fahrettin Akçal,Çerkezköy OSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, KOSGEB Tekirdağ Çorlu Müdürü Tolga Erkan, Kurum ve Kuruluşlarının temsilcileri ile firma yetkilileri ve çalışanları katılımda bulundular.
Çorlu TSO Meclis Başkanı Erdim Noyan; “Paydaşlarımızın Katkısıyla Stratejik Planlamamızda, Hedeflerimizi Belirleme ve Uygulama Kolaylığını Sağlayacağız”
Fikri ve sınai mülkiyet haklarının korunmasında ilerleme kaydeden ülkeler, daha kolay yabancı yatırım çekmekte firmalar ise, fikri ve sınai haklardan önemli gelirler elde etmekte ve bu haklardan elde edilen gelirler, firmaların fiziki varlıklarından daha fazla bir paya sahip olmakta olduğunu söyleyen Odamız Meclis Başkanı Erdim Noyan; “Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası olarak da bu hususta siz değerli paydaşlarımızla yaptığımız bu çalışmadan elde edeceğimiz bilgileri stratejik planımızda girdi olarak kullanarak, oluşturacağımız stratejilerin etkinliğini artıracağız. Ayrıca siz paydaşlarımızın katkısıyla stratejik planlamamızda, hedeflerimizi belirleme ve uygulama kolaylığını sağlayacağız” dedi.
Çorlu TSO Meclis Başkanı Erdim Noyan; “Hezarfen Tekirdağ Projesi”nin Üyelerimiz ve Bölgemiz İçin Hayırlı Olmasını Temenni Ediyorum”
Güçlü ulaşım bağlantıları, önemli sanayisi, iş olanakları ve stratejik önemi ile Tekirdağ'ın en büyük ilçesi olan Çorlumuz, ülkemizin de en gelişmiş ilçelerindendir. Bu ilçe 800'ün üzerinde sanayiciye ev sahipliği yapıyorsa, bu ilçe 100 bine yakın insana istihdam sağlıyorsa, bu başarı tabi ki sizlerle beraber ortak çalışmalarımızın sonucu meydana gelmiştir. Sayıları ve yatırımları büyüyen, satın alma ve satış coğrafyası genişleyen üyelerimizin önünü açmak durumundayız. Bu kapsamda KOBİ’lerin rekabetçi yapılarının güçlendirilmesi ve sınai mülkiyet bilincinin artırılması ile ilgili “Hezarfen Tekirdağ Projesi”nin üyelerimiz ve bölgemiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum. Ödül alan firmalarımızı da ayrıca kutluyor, emeği geçen herkese çok teşekkür ediyor” ifadelerini kullandı.
Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hüseyin Ersoy; “Çorlu TSO Olarak Kısa Vadede Firmalara, Uzun Vadede de Bölge Ekonomisinin Gelişimine Destek Olmayı Amaçlıyoruz”
Küreselleşen ekonomide kuralların değişmesi ve rekabetin zorlaşması ülkeleri teknoloji üretebilen birer bilgi toplumu olma yolunda ilerlemeye zorladığını belirten Odamız Yönetim Kurlu Başkan Yardımcısı Hüseyin Ersoy; “Biz Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası olarak ; Çorlu’da bulunan KOBİ’lerin Ar-Ge ve inovasyon alanlarında kurumsal altyapı ve kapasitenin geliştirilmesine katkı sağlayarak kısa vadede firmalara, uzun vadede de bölge ekonomisinin gelişimine destek olmayı amaçlıyoruz. Odamız her zaman yeniliklere açık, Ar-Ge ve teknoloji kapsamında üyeleri için projeler geliştiren bir odadır. Biz de bu ihtiyaçlar dahilinde Odamıza kayıtlı KOBİ’lerin Ar-Ge potansiyellerini belirlemek, analiz etmek ve ücretsiz teknik destekte bulunmak amacıyla “Bölgesel Kalkınmada Ar-Ge ve İnovasyon” projesini gerçekleştirdik. Bu proje kapsamında Odamızda Ar-Ge birimi kurduk, üyelerimize yerinde ziyaretlerle anketler düzenleyip bölgenin Ar-Ge İnovasyon ve marka, patent konularında analizini yaptık, eğitimler verdik. Sınai mülkiyet hakları ile yaşanan hızlı dönüşüme ayak uydurmak ve onları bu hususlarda teşvik ederek kullanabilecekleri yöntemler ile tanışmaları sağlamak amacıyla düzenlenen toplantının da firmaların kurumsal altyapı ve kapasitelerinin geliştirilmesine katkı sağlayarak kısa vadede firmalara, uzun vadede de bölge ekonomisine büyük katkı sağlayacağını düşünmekteyiz. Hezarfen Tekirdağ projesinin üyelerimiz ve bölgemiz için hayırlı olmasını diliyor, ödül alan firmalarımızı da canı yürekten tebrik ediyorum”dedi.
Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler; “Tekirdağ, Gelişim Açısından Çok Ciddi Bir Potansiyeli Bünyesinde Barındırmaktadır”
İlimiz Tekirdağ’ın ülkemizin en önemli sanayi şehirlerinden birisi olduğu hepimizin malumudur. Bu anlamda sanayinin geldiği noktada; Ülkemizin en önemli sanayi kuruluşlarını ve fabrikaları bünyesinde tutan Tekirdağ, gelişim açısından çok ciddi bir potansiyeli de bünyesinde barındırmaktadır. İlimizdeki bu önemli firmaların 36’sında Ar-Ge Merkezi ve 5’inde Tasarım Merkezinin bulunması ve bu sayıların giderek artması da gurur vericidir. Bu çerçevede ilimizde bu merkezlerin gelişimine destek veren Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na, Sayın Valimize ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğümüze teşekkür ediyoruz. Sanayisi gelişen ülkelere baktığımızda, ürettikleri ürünlere patent almış olduklarını, çalışmalarını kayıt altına aldıklarını, özetle tescil ettirdiklerini görüyoruz. Ülkemiz ve bölgemiz firmalarının kendi geliştirdikleri ürünler için patent almalarını çok önemsiyoruz. Firmalarımızın proje geliştirmelerini ve kendi ürettikleri ürünlere patent almalarını, daha yüksek teknolojik üretime geçilmesi ve ülkemizin refah seviyesinin yükseltilmesi açısından çok anlamlı görüyoruz. Bu anlamda bugün imzalanacak olan Hezarfen Projesi’nin Tekirdağ İlinde Makine ve Metal Sektöründe Uygulanmasına Dair işbirliği protokolünün ve uygulamalarının tüm KOBİ’lerimize ve sanayicilerimize hayırlı olması temennisiyle, çalışmalara destek veren bütün kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu.
Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan; "Son 6 yılda en çok marka başvurusu yapan ülke Türkiye'dir"
Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan; Biz bu projeleri daha önceleri farklı bölgelerde uyguladık ama Trakya bölgesinde yoğun bir sanayi olmasına rağmen ikincisinin,üçüncüsünün yapılması gerektiğini düşünüyorum. Türk Patent ve Marka Kurumu olarak belirli bir mevzuatımız var. Çok kapsamlı bir mevzuat şuan yürürlüktedir. Bu mevzuatla ilgili yaklaşık 15 ayı geride bıraktık. Son 6 yılda en çok marka başvurusu yapan ülke Türkiye'dir. Bu organizasyonun yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ederim"dedi.
Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan; "Bölgemizdeki sanayiyi ileri teknolojiyi kullanarak daha önemli hale getirmeyi planlıyoruz"
Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan; " Tekirdağ çok önemli bir sanayi kentidir. 12 organize Sanayi Bölgesi 1 adet Avrupa Serbest Bölgesi vardır. Sanayi ve lojistik anlamında ciddi potansiyeli vardır. Ar - Ge ve tasarım merkezi sayısı ciddi oranda artmaktadır. Bölgemizdeki sanayiyi ileri teknolojiyi kullanarak daha önemli hale getirmeyi planlıyoruz. Bunun içinde Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, STK'lar ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarıyla sürekli istişare halindeyiz. Buradaki toplantının gerçekleşmesine ev sahipliği yapan Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası'na teşekkürlerimi sunuyorum" ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından Hezarfen Projesi imza altına alındı ve Türk Patent ve Marka Kurumu veri tabanlarının taranması neticesinde 2013 - 2017 yıllarında Tekirdağ ilinde en fazla Patent, Marka, Tasarım dallarında en fazla başvuru yapan ve en iyi çıkış yapan firmalara ödülleri takdim edildi.
Ödüllerin takdimi sonrası Türk Patent ve Marka Kurumu Yenilik ve Tanıtım Daire Başkanı Mete Kıvanç Ünaltekin tarafından "Marka Koruması ve Son Gelişmeler" semineri gerçekleştirildi.