İşte Çorlu Online Kariyer Sistemine Hoşgeldiniz

Ar – Ge ve Tasarım Merkezlerine Daha Uygun Finansman Sağlanacak

Düzenlenme Tarihi: 12/04/2018

Ar - Ge ve Tasarım Merkezlerine daha uygun finansmanlar sağlanması yönünde konuların ele alındığı toplantı 11 Nisan 2018 Çarşamba günü Odamız Batı Eğitim Salonu’nda gerçekleşti.

Odamız Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan ve Meclis Başkanı Erdim Noyan’ın iştirak ettiği toplantıya; Tekirdağ Vali Yardımcısı Lütfullah Gürsoy, Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, Tekirdağ Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Fahrettin Akçal, KOSGEB Tekirdağ Çorlu Müdürü Tolga Erkan, NKÜ TEKNOPARK Genel Müdürü Bülent Eker, Tekirdağ’da bulunan Ar - Ge ve Tasarım Merkezleri ile Trakya Bölgesinde bulunan Banka Bölge Müdürlüklerinin temsilcileri, kurum ve kuruluşların temsilcileri ve çok sayıda firma yetkilisi katılımda bulundu.

Ülkemizin Gelişmesi Ancak Birlik ve Beraberliğin Sağlanmasıyla Gerçekleşecektir

Göreve yeni seçilen Çorlu TSO Yönetim Kurulu ve Meclis Başkanını tebrik ederim diyerek sözlerine başlayan Tekirdağ Vali Yardımcısı Lütfullah Gürsoy; “Görev alacakları süre zarfında yapacakları çalışmalar için kendilerine başarılar dilerim. Bizler idare olarak sizlerin her zaman yanında ve arkasındayız. Elimizden gelen tüm gayreti sizlere göstermenin azmi ve mecburiyeti içerisindeyiz. Ülkemizin gelişmesi ancak birlik ve beraberliğin sağlanmasıyla gerçekleşecektir. Negatif olayları biryana bırakıp, sanayi ve üreticilerimizi daha iyi nasıl kalkındırırız? Bunları düşünmemiz gerekmektedir. Ar - Ge’si olan ve kuruluşunu yapmak isteyen sanayici ve üreticilerimiz bankalarımız ile bir araya geldi. Bu toplantıda finansal sorunları nasıl çözeriz? Nasıl daha etkili ve hızlı çözümler üretiriz? Bunları konuşacağız. Hayırlı bir toplantı olmasını dilerim” dedi.

Ar-Ge Yapacak İşletmelerimize Mentörlük Yaparak, Devlet Teşviklerinden Maksimum Düzeyde Yararlanmalarını Sağlayacağız

Üretim ve Ar Ge’nin önemine değinen Odamız Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan; “İçinde bulunduğumuz dünyada herşey çok hızlı değişiyor. Çok büyük bir yarış ve rekabet var. Ürün ve fikir üretmenin değeri her geçen gün daha da artıyor. Dünya’da önde gelen firmaların fikir üreten firmalar olduğunu görüyoruz. Bölge olarak sanayimiz çok güçlü. Tekirdağ ilinde 8 olan Ar-Ge merkezi sayısı son bir yılda artış göstererek 36 sayısına ulaştı. Odamıza kayıtlı 13 Ar-Ge merkezi var. Bu yeterli değildir. Daha fazla olmalıdır. Farklılaşmamız ve farklı ürünler üretmemiz gerekiyor. Üretimin internete bağlı olduğu, adına endüstri 4.0 dediğimiz bir süreçteyiz; Global ekonomik savaşta ayakta kalmak üretim ile mümkündür. Taşeron sistemi değil, gerçekten mühendislerin yer aldığı, farklı ürünlerin teşvik edildiği, dünya pazarında rekabette avantaj sağlayacak ürünler üretilmesi gerekiyor. Buradaki en büyük sorun bu ürünlerin ve fikirlerin kaynağı, finanse edilmesi ve finansmana ulaşmaktaki zorluktur. Burada bir araya gelmenin ana hedeflerinden biride budur. Son olarak şunu ifade etmek istiyorum ki; Odamız ve KOSGEB işbirliği ile bölgemizde Ar-Ge yapacak işletmelerimize mentörlük yaparak, devlet teşviklerinden maksimum düzeyde yararlanmalarını sağlayacağız. Katılım ve değerli katkılarınız için teşekkür ediyor; saygılarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Ar-Ge ve Tasarım Merkezlerinin İvedilikle Çoğalması, Güçlendirilmesi ve Devamlı Hale Getirilmesinin Önemi Büyüktür

Odamız Meclis Başkanı Erdim Noyan gerçekleştirdiği konuşmada; “Global dünyada, değişimlere ayak uydurabilmek, gelişmeleri yakalamak, üretmek ve bunun devamını sağlayabilmek için atılacak adımların başında şüphesiz artık Ar-Ge ve inovasyon gelmektedir. Bildiğiniz üzere bölgemiz, ülkemizdeki en önemli sanayi merkezlerinden biri haline gelmiştir. Bu minvalde, Ar-Ge ve tasarım Merkezlerinin ivedilikle çoğalması, güçlendirilmesi ve devamlı hale getirilmesinin önemi büyüktür” sözlerine yer verdi.

Ar Ge Merkezlerinde Üretilen Ürünlerin Teknolojik Olması Sağlanmalıdır

Tekirdağ Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Fahrettin Akçal yaptığı konuşmada; “Dünya’ya yön veren Dünya ekonomisinde söz sahibi olan bütün firmaların bütün ülkelerin Ar Ge ve teknolojik yönden güçlü olduklarını Ar Ge’ye dayalı bir sanayiye sahip olduklarını görüyoruz. Ülkemizde sanayide akılla üretilen ürün miktarı ihracatın içerisinde bu oran % 5 seviyelerindedir. Birçok ülkede bu %25 – 30 seviyelerindedir. Katma değeri yüksek ürünler üretmek amacıyla bakanlığımız 2016 yılında ‘Ar Ge Reform Paketi’ adı altında bir paket hazırladı. Burada özel sektör firmaların Ar Ge merkezi kurmasını teşvik ederek buralarda ürünler geliştirmesini desteklemek, katma değerli teknolojik ürünler üretilmesini sağlamak için birtakım destekler ortaya koydu. Bu destekler sayesinde 240 olan Ar Ge merkezi sayısı 850 civarına ulaştı. İlimizde 8 olan Ar Ge merkezi sayısını 36’ya çıkarttık. Ar Ge merkezlerinde üretilen ürünlerin teknolojik olması sağlanmalıdır. Katma değerli ürünler üretmek için destekler vermek çok önemlidir” dedi.

Açılış konuşmalarının akabinde toplantı; KOSGEB Tekirdağ Çorlu Müdürü Tolga Erkan, Denizbank Trakya Müdürü Ahmet Çelik, Halkbank Bölge Müdürü Naci Yılmaz, Vakıfbank Krediler Müdürü Derviş Özbilgen ve Çorlu KGF Müdürü Serbay Çolak’ın gerçekleştirdiği sunumlar ile sona erdi.