İşte Çorlu Online Kariyer Sistemine Hoşgeldiniz

Çorlu TSO’da “Verimli Sanayi ve Kobi Destek Projesi” İşbirliği Protokolü İmzalandı

Düzenlenme Tarihi: 04.03.2016

Kamu-Üniversite-Sanayi işbirliği çerçevesinde T.C. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı himayelerinde Tekirdağ Valiliği, Namık Kemal Üniversitesi Rektörlüğü, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odasi (Çorlu TSO) Trakya Kalkınma Ajansı ve Namık Kemal Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi A.Ş Genel Müdürlüğü işbirliğinde “Verimli Sanayi ve Kobi Destek” Projesi Protokolü 4 Mart 2016 Cuma günü imzalandı.   

İmza protokolüne; Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Rektörü Osman Şimşek, T.C Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Verimlilik  Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Mustafa Kemal Akgül, NKÜ Çorlu Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr Aysun Sağbaş, Tekirdağ Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Fahrettin Akçal, KOSGEB Tekirdağ İl Müdürü Tolga Erkan, Trakya Kalkınma Ajansı Yetkilileri, ile çok sayıda akademisyen katılımda bulundu.

 Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı Enis Sülün, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları; İsmail Köroğlu, İbrahim Gönül, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Serkant Hocaoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri; Cevat Sevim, Hüseyin Ersoy ve Fatih Keskin gerçekleşen imza protokolünde hazır bulundular.

 KOBI’lerde dönüşüm gerçekleştirmek, üniversite-sanayi işbirliğini sürdürülebilir kılmak, bilimsel yaklaşımlarla ve üniversite bakış açısı ile KOBI’lerde verimlilik kapsamında mevcut durum analizi gerçekleştirmek, endüstri mühendisliği teknikleri ile KOBI’lerin verimliliklerini iyileştirmek amacıyla uygulanacak olan proje kapsamında Çorlu TSO’ya bağlı olarak faaliyet gösteren işletmelerin üretim ve enerji verimlilikleri konusunda mevcut durumlarının analiz edilmesi, verimlilik konusunda ihtiyaçlarının tespit edilmesi, çözüm önerilerinin sunulması ve verimliliklerinin arttırılması yolunda sistematik yaklaşımların önerilmesi çalışmalarının planlı şekilde gerçekleştirilmesi, sonuçlandırılması ve sürdürülebilirliğinin sağlanması hedeflenmektedir.

Maliyetleri ve üretim esnasında yapılan israfları azaltmak, işletmelere sektörel rekabet gücü kazandırmak, ve işletmelerin kurumsal kapasitelerini arttırmak amacıyla ilk etapta Çorlu TSO tarafından «check-up» programına başvurmak isteyen firmalardan talepleri toplanacaktır, başvuru yapan firmalar proje ekibi tarafından ziyaret edilecek, işletmeye yönelik swot analizi ve iyileştirme önerilerinin yer aldığı rapor hazırlanacak ve check-up raporu sonucuna göre işletmelerin verimlilik projesinin başlatılması konusunda NKÜ Endüstri mühendisliği bölümüne görüş bildirmesi ile proje faaliyetlerine devam edilecektir.            

Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu; Kurumların Ortak Hareket Etmesi Son Derece Önemlidir

 Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, imza protokolünde yaptığı konuşmada; “Ekonomiye katkısı olacak böyle bir projeyi imza altına almak için kurumların ortak hareket etmesi son derece önemlidir. Verimlilik ülkemizde çok önemsenmeyen kavramdı. 1983 yılından sonra bu konunun üzerinde durulmaya başlandı. Özel sektör verimliliğin faydalarını gördüğü gibi verimsizliliğin zararlarını gördüğü için bu konuyu oldukça önemsemiştir. Akademisyenlerin bu bağlamda yaptıkları katkıları büyük bir takdirle karşılıyorum. Bu işleri benimsemek, değer vermek, sonuca ulaşmanın ilk yoludur. İmzalanacak protokolün herkese hayırlı olmasını temenni ederim”ifadelerini kullandı.

 NKÜ Rektörü Osman Şimşek; Bilim - Sanayi Bakanlığı’nın YÖK'e yön vermesiyle ciddi gelişmeler oldu

 NKÜ Rektörü Osman Şimşek: “Asistanlık dönemimden itibaren üniversite - sanayi işbirliğinden bahsedilirdi. Hep söylemde kalırdı. Son 5 yılda Bilim - Sanayi Bakanlığı’nın YÖK'e yön vermesiyle ciddi gelişmeler oldu. Öğretim görevlilerin önleri açıldı. Geç kalınmış bir karardı ama genel netice sevindiricidir. Bu protokolde daha önce Çerkezköy TSO 'da yapıldı. Burada da ciddi işler olacağını ümit ediyor ve emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

 Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı Enis Sülün; Hem Bölgemizin Hem De Ülkemizin Kazancına Olacak Bir Projedir

 Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı Enis Sülün; “Ülkemizde ve dünyada enerji sektörüne yapılan yatırımlar göz önüne alındığında enerjiyi verimli kullanmamızın ne kadar önemli olduğu açıkça görülmektedir” diyerek enerji verimliliği; kömür, petrol, doğalgaz, nükleer enerji ve yenilenebilir enerjiden sonra “6. yakıt” olarak değerlendirilmektedir. Hükümetimizin de planında sanayicilerimizin enerji faturasını en az yüzde 30 azaltmak ve parasal olarak 10 yılda 65 milyar tl tasarruf etmek yer almaktadır. bu tasarruf ile ülkemize onaltıbin okul, üçbinikiyüz tam teşekküllü hastane yapılabilmektedir. Bu projemiz sayesinde bölgemizdeki sanayi firmaları ve kobilerimizin enerji verimliliğini en üst düzeye çıkarmak ve hükümetimizin bu tasarruf politikalarına bölge olarak destek vermeyi planlamaktayız. hem bölgemizin hem de ülkemizin kazancına olacak bu projenin bölgemiz ve ülkemiz için verimli geçmesi temennisiyle projede yer alan tüm kurum ve kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu.

 Bu Tasarruf Ile Ülkemize 16.000 Okul, 3,200 Tam Teşekküllü Hastane Yapilabilmektedir

 Sülün; “Enerji verimliliği; kömür, petrol, doğalgaz, nükleer enerji ve yenilenebilir enerjiden sonra “6. Yakıt” olarak değerlendirilmektedir.Hükümetimizin de planında sanayicilerimizin enerji faturasını en az yüzde 30 azaltmak ve parasal olarak 10 yılda 65 milyar tl tasarruf etmek yer almaktadır. Bu tasarruf ile ülkemize onaltıbin okul, üçbinikiyüz tam teşekküllü hastane yapılabilmektedir” dedi.

 Sanayi Firmaları ve KOBİ'lerimizin Enerji Verimliliğini En Üst Düzeye Çıkarmak İstiyoruz

  Sözlerinin sonunda projenin öneminden bahseden Sülün; “Bu projemiz sayesinde bölgemizdeki sanayi firmaları ve kobilerimizin enerji verimliliğini en üst düzeye çıkarmak ve hükümetimizin bu tasarruf politikalarına bölge olarak destek vermeyi planlamaktayız.

Hem bölgemizin hem de ülkemizin kazancına olacak bu projenin bölgemiz ve ülkemiz için verimli geçmesi temennisiyle projede yer alan tüm kurum ve kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

  T.C Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Verimlilik  Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Mustafa  Kemal Akgül; Verimlilik eşittir rekabettir. Rekabetse hayatta kalmaktır

 Protokolün son bölümünde kürsüye gelen T.C Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Verimlilik  Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Mustafa  Kemal Akgül; “Bugün sizlerin arasında olmaktan dolayı son derece heyecanlıyım. Dünyada ki verimlilik hareketi geçmiş yüzyılda ki sanayileşmeden sonra, kaynakların sınırlı olması ve arz - talep dengesinin kurulmasıyla başlamıştır. Verimlilik hareketi çalışma hayatının insancıllaştırılmasıyla başlamıştır. Şu an 8 saat olan mesai saati daha öncelerde 16 saatti. Kısaca verimlilik işleri doğru yapmaktır. Genel açıklamasıyla doğru işleri yapmaktır. Verimlilik eşittir rekabettir. Rekabetse hayatta kalmaktır. Verimlilik hareketi 1965 yılında başlamıştır. İlk 15 yılda bu hareketin tanımlaması sonraki 15 yılda kurumlar arasında koordine edilmesi. Daha sonra ise sahaya yayılmış ve 52 ilde bu proje başlamıştır. Bu uygulamaların en önemlileri ticaret ve  sanayi odalarında yapılmıştır. Daha sonra bakanlığımızın desteğiyle de kaldığımız yerden devam ediyoruz. Bu projede yer alan emeği geçen tüm kurum ve kuruluşlarla birlikte kişilere teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

 Konuşmaların ardından taraflar arasında imzalanan protokol sonrasında NKÜ Çorlu Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr Aysun Sağbaş, katılımcılara sunum gerçekleştirdi.